AKS BASKETBALL

Drømmer du om en hverdag med tid og overskud til både basketball, gymnasie og fritid, og drømmer du om at blive en del af et setup, hvor alle brænder lige så meget for sporten som dig selv – så er AKS København det rigtige for dig.

På AKS København  og i Ajax København Basketball vil du blive mødt af nogle af landets dygtigste og mest erfarne trænere, der brænder for at lære fra sig. På AKS København vil vi uddanne teknisk, taktisk, fysisk og mentalt stærke basketballspillere. 

(Efter sommerferien 2024 vil det være HBBF (Hovedstadens basketballfællesskab) der i stedet for Ajax København varetager alt omkring vores hold i AKS København)

Vores fokus vil altid være rettet mod den enkelte spillers individuelle udvikling. Både til de to ugentlige morgentræninger og til holdtræning og kampe for Ajax København Basketball (HBBF fra sommeren 2024).

Hvis du vælger AKS København, er du sikret den optimale blanding af teknisk, taktisk og fysisk træning og vores testcenter vil sørge for, at doseringen passer den enkelte spiller. Kort sagt indeholder programmet på AKS København alt, hvad der er vigtigt for, at du bliver den bedst mulige basketballspiller.

I samarbejde mellem AKS København  og Ajax København (HBBF fra sommeren 2024) sørger vi for et professionelt setup, hvor du som spiller kan udvikle dig individuelt gennem to ugentlige morgentræninger og kollektivt gennem den almindelige basket klubtræning i Ajax København (HBBF fra sommeren 2024).

Trænerne på AKS København er rekrutteret fra øverste nationale hylde. De trænere, du møder til morgentræning, er typisk de samme, du vil opleve i Ajax København (HBBF fra sommeren 2024).

Hvis du vælger AKS København, er du sikret den optimale blanding af teknisk, taktisk og fysisk træning. Vores testcenter vil sørge for, at den fysiske træning tilpasses den enkelte spiller.

Har du evnerne og viljen, har vi trænerne og miljøet, der kan tage dig hele vejen til den nationale elite.

AKS BASKETTRÆNERE

Jesper Krone
Todor Kubura
William Vang
Kasper Strand

LÆS MERE OM DINE FARVORITTER NEDENUNDER


 Jesper Krone - (AKS BASKETBALL)

Jesper Krone er ansat som ansvarlig på AKS-basket. Han er basket-koordinator hvor han er ansvarlig for basket-programmet og for den retning der arbejdes med for alle AKS-elever ligesom han er headcoach for U19 afdelingen.

Jesper er selv tidligere udlandsprof, tidligere træner i både herre- og dameligaen og ydermere 4 gange kåret til årets træner i i Danmark på begge køn. Pt. er Jesper også headcoach i BC Copenhagen i herreligaen. Jesper er ICI certificeret coach samt certificeret coach hos Dobetr, neuropsykologiskcoach og mentaltræner hos Empowermind. 

Jesper arbejder med positiv psykologi og driver samtidig virksomheden, "Krone Performance". Han har en en lang erfaring indenfor elitesport kombineret med hans coaching uddannelse hvilket giver ham særligt gode kompetencer som basketcoach. Derfor er vi også særligt glade for at Krone sætter den sportslige retning for vores AKS-tilbud på basket siden.

Todor Kubura - (AKS Basketball)

Todor Kubura er også en stor del af vores basketprogram. 

Han har selv spillet i Serbien, Spanien og Ungarn og har siden 2014 arbejdet som træner i forskellige klubber i Danmark som Team Fog Næstved, Solrød Comets og diverse ungdomsklubber. 

Udover sin store passion for at udvikle spillere har han ligeledes en stor erfaring indenfor Akademi-setup som AKS, da han har arbejdet 8 år på en international uddannelse med et lignende Sports-program som AKS med ansvar for basketdelen. 

Han har desuden Euroleague Head Coach Academy Certification. Todor deltager hver tirsdag og torsdag morgen samt 3-4 eftermiddage.  

William Vang - (AKS BASKETBALL)

William Vang er ansat i teamet omkring vores basket-setup. 

Han er et stort trænertalent men først og fremmest selv et stort baskettalent. William spiller selv professionelt i basketligaen på sin 2 sæson, hvor han i sin første år debuterede i Holbæk-Stenhus og her i sin anden sæson nu er skiftet til BC Copenhagen som guard. 

Udover at William dedikerer al sin tid til at spille basketball, så har han også taget sin ungdomsuddannelse på IB International på Stenhus Gymamnasie ligesom han efterfølgende arbejdede på gymnasiet til at hjælpe de unge med opgaver. Han er ekstrem dedikeret og dygtig på gulvet og kan overføre sin træning til praksis. 


Kasper Palm Strand - (AKS BASKETBALL)

Kasper Palm Strand er ansat på AKS og samtidig Ajax U17 coach. Han er fast med til den ene morgentræning udover 2-3 eftermiddagspas. Kasper er meget dygtig og har en stor kompetence for vores talentarbejde og kommer med en kæmpe erfaring.

Kasper har selv spillet basket på eliteniveau i ALBA, Falcon, SISU og Stevnsgade. Desuden har han været 3 år på College i USA mens han selv studerede kommunikation.

Kasper har tidligere haft ungdomselite i flere klubber som ALBA, SISU, BK Amager både som træner og talentcoach. Udover at han også tidligere har været U16 landsholdtræner i sæson 2022-2023 har Kasper også DBBF Masterclass- og DBBF A-træner uddannelse samt Zalgiris Kaunas Litauen Coaching Clinic Degree

Han arbejder desuden på Københavns Idrætsefterskole (KIES) hvor han er med til at drive deres stærke basketlinje. Dermed er Kasper også den gennemgående person for os fra transitionen for de elever som vælger at tage hele turen fra efterskolelivet på fx KIES videre til AKS.